söndag 16 maj 2010

Vecka 26 2010-05-10 – 2010-05-16

Nu har vi kommit två tredjedelar av graviditeten, och livmodern ligger når nu en bit ovanför naveln. Och apropå naveln: när man tittar ner i Louise navel nu så ser man botten på den. Den är på väg uppåt. Ska bli intressant att se om den kommer att puta ut eller smetas ut… Naveln fungerar ungefär som en sån där indikator som finns i vissa kyckligar man steker i ugnen. När den ploppar upp är det ett tecken på att den är färdiglagad. Man får se det positiva i en utploppande navel: nu kan ju Louise rensa bort allt navelludd som funnits där inne sedan hon var bebis. :)

Lilla Ärtan kan denna vecka öppna sina ögon. Hon kan nu alltså se vad som händer där inne. Det är dock ganska kolsvart där inne men om man lyser med en ficklampa så boxar hon på den som om hon vill säga: ”Hej! Släck ljuset!” Hennes Iris, alltså den delen av ögat som är färgad har fortfarande inte tillräckligt med pigment för att man ska kunna se vad hon får för ögonfärg. Och den kan ändra sig fram tills hon är 6 månader.

Hon hör definitivt nu. Vi spelade Journeys ”Open arms” för henne och hon slog takten precis där vi placerat mp3-spelaren. Ungen har redan bra musiksmak. Hon gillar Winnerbäck också.

Lilla Ärtans hjärna har nu börjat gå på högvarv också. Detta ger förklaringen till att hon svarar på ljus och ljud.
Hon har fortfarande gott om plats till att göra volter, kullerbyttor och andra Olympiska övningar, men utrymmet i livmodern börjar snart krympa i takt med att hon växer.
Hon väger denna vecka ca 910 gram och är 35,6 cm från tårna till hjässan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar