tisdag 6 juli 2010

Vecka 34 2010-07-05 - 2010-07-11

Livmodern växer fortfarande och börjar nu ca 5 cm ovanför naveln. Louise har fått nåt som kallas glaskroppsavlossning i ögat, vilket gör att hon ser saker i ögat ungefär som när man tittat in i glödlampa. Inget farligt och det kan drabba vem som helst. Kan bero på hormoner. Hon ser visst lite suddigt på ena ögat också. Det beror på att samma vätska som samlar sig i fötterna kan lägga sig i ögonen också. Tur att hon inte blivit glosögd... Kissar hela tiden... Gråter lättare än vanligt... ilsknar till lättare än vanligt... hon följer den normala graviditetsskalan. Något som de flesta män får genomlida :)
Idag var vi på kontroll och enligt barnmorskan så väger hon ca 2,1 kg och är ca nånstans mellan 48 och 55 cm. Tänk er en påse mjöl så får ni en aning om vikten. Sen om ni står och vaggar påsen i famnen och butikspersonalen och övriga tittar snett på er, är ert eget ansvar. Hade vi fått en pojke så hade ballarna krupit ner i pungen denna vecka. 2-3 procent av alla pojkar föds med kulor som ej gått ner i pungen vid födseln men de kryper ner oftast redan första dagen utanför magen.

Barnmorskan sa även åt Louise att skriva ett förlossningsbrev. Vad nu det är för nåt. Nåt kvinnoaktigt antar jag. Inget jag får nån info om i alla fall. Får googla...

Lilla Ärtan blundar när hon sover nu och kan titta när hon är vaken.
Jag njuter av sommarvärmen och Louise vill flytta till Nordpoolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar