onsdag 14 juli 2010

Vecka 35 2010-07-12 - 2010-07-18

I TV-serier och filmer pratas det ju en massa om att pappan ska förbereda barnrummet innan bebisen kommer. I verkligheten är det inte så komplicerat, har jag kommit fram till. Att förbereda ett barnrum betyder ju egentligen bara att man målar om väggarna i rosa, blått, eller valfri färg och sen trycker man in en hög med möbler och leksaker. Färgen behöver ju inte alls vara vare sig rosa eller blå, faktum är att vi inte behöver måla om alls. Nu känner jag inte någon press på mig att måla om, men till er pappor som eventuellt läser denna blogg så kommer här ett par tips:

Bjud hem ett par polare på ett bar öl och en grabbkväll. Måla ett par coola dödskallar eller spindlar på väggen, men kom ihåg att du kanske måste måla om allt när frugan kommer hem. Ungen kan få mardrömmar också senare i livet... Och tänk på att använda vattenbaserad färg så det inte skadar barnet.

Vi behöver inte måla om i Lilla Ärtans framtida rum. På ena väggen finns en stor väggmålning föreställande en flicka som hoppar hopprep och en kille med skateboard. Dessutom kommer hon ju sova i vårt sovrum ett bra tag efter födseln så vi kan fortsätta använda rummet som gästrum. Sen är det ju bara att ta ut sängen och bokhyllan och in med Ärtans säng och leksaker så är barnrummet klart.

Lilla Ärtan är nu nånstans mellan 45 och 53 cm lång och väger ca 2,5 kilo. Hon kommer att öka i vikt ett tag till. I mitten av graviditeten så bestod Lilla Ärtans kroppsvikt av bara 2% kroppsfett. Nu är det närmare 15% och i slutet av graviditeten så kommer det vara 30%. Detta betyder att Lilla Ärtans armar nu är ganska runda, och oemotståndligt kramgoa :)
Hennes hjärnkapacitet fortsätter också att öka i astronomisk hastighet. Lyckligtvis är skallen som omger hjärnan mjuk, och av en bra anledning. En mjuk skalle gör det lättare för bebisen att klämma sig igenom födelsekanalen. Moder Natur tänkte till ordentligt där. Tänk er att klämma ut ett stenhårt huvud... Aj. Det lär ju ändå kännas som att skita ut en hörnsoffa, enligt Babben Larsson :) Tur att man är man...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar