onsdag 14 december 2011

Febervecka!

I lördags när vi var på Frimurarnas julbord i Värnamo blev Ellen lite trött på kvällen och kändes varm när vi kom hem. Hon var pigg och alert under sammankomsten och middagen, och var den enda som applåderade åt mig när jag spelade uppe i logesalen. Hon fick dock resten av gubbarna och tanterna med sig i applåderna under middagen. Serveringspersonalen lånade med sig Ellen ut i köket då Louise skulle ta sin mat och efter en kvart sov hon. Sen sov hon i sin vagn ute i köket i ett par timmar. Det var väl då febern var på väg upp antar jag.

Naturligtvis hade vi glömt att ta med febertermometern hemifrån, så vi fick vänta till söndag innan vi tog tempen på henne. Då hade hon 39 grader på förmiddagen. Hon fick en Ipren och blev piggare. När vi sedan kom hem på kvällen var hon helt apatisk när vi lade henne på soffan för att ta av henne kläderna. Då hade hon 41 grader! Lilla pluttan fick en ny tablett och så fortsatte det. Hon var som vanligt när vi gett henne febernedsättande. Igår var vi hos läkare och han sa att det troligen är ett virus. I så fall så räknade han med att febern skulle vara mindre idag, och kanske högre på kvällarna ett par dar till, och det verkar stämma.

Idag låg vi och halvsov, Ellen och jag, i sängen till kl var 11:30. Då hade hon 37,4 i örat. Hon är inte glad åt att ta tempen i rumpan om febern är tillräckligt låg för att hon ska orka protestera, så jag gav upp de försöken. Hon åt lite gröt, en pepparkaka, tittade på Teletubbies, innan vi tog en promenad till posten. Då somnade hon igen och nu är kl i skrivande stund strax efter kl 16 och hon sover fortfarande. Hon ligger ute i vagnen, tryggt nedbäddad i en filt i en åkpåse med regnskydd på. Det regnar lite, men hon sover ju gott där ute. Har dörren öppen för att höra henne när hon vaknar. Ska kolla tempen på henne igen då. Men det verkar som om det är på väg att vända nu, för hon är mycket piggare idag än igår.

På dagis har de magsjuka denna vecka så det är ju lika bra att hon får vara hemma :)

Nä, nu ska jag ta en kopp te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar