onsdag 10 mars 2010

Vecka 17 2010-03-04 – 2010-03-10

Hur stor är Lilla Ärtan denna vecka? Jo, ca 12,7 cm lång och väger ca 140 g. Babyfettet har nu börjat bildas, och när Lilla ärtan föds kommer 2/3 av hans/hennes vikt bestå av babyfett. Lilla Ärtan hör Louise hjärtslag vid det här laget och med största sannolikhet Louise sjunga i duschen, faktum är att höga ljud som dörrklockor och hundskall skrämmer Lilla Ärtan (och vänjer henne/honom också vid sådana ljud) och en bebis som är van att höra hundskall t.ex kommer att kunna sova lugnt om familjens hund håller på att gorma. Nu har vi ingen hund, men övrig släkt har ju sammanlagt 4 hundar så...
Ögonen har nu börjat göra små sida-till-sidarörelser och kan även urskilja ljus, även om ögonlocken fortfarande är stängda. Sug-och-sväljreflexerna är nu i vässningsstadiet, barnet övar redan på att suga tutte. :-) Fasen, snart får man konkurrens där...
Om ca en vecka kommer fingeravtrycken vara färdiga. Dessa kommer att vara livet ut, och ingen annan människa har likadana.
Nästa vecka ska vi på ultraljud igen, denna gång i Landstingets regi. Vi får dock betala om vi vill ha papperskopior på det. Är fortfarande sur över att vi fick söka privat CUB-test. Alla andra vi känner har blivit erbjudna det gratis.
Enligt litteraturen så ska Louise nu kunna gå bärsärkargång på bufférestaurangerna och käka en familjepizza helt själv. Har dock inte märkt dessa monstruösa frosserier än hos min lilla fru. Å andra sidan ser jag ju henne inte äta dagtid eller när jag jobbar. Hon kanske passar på då? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar